Horúca linka

Pocítili ste počas mokrého leta nové hotelové trendy ?

Na otázku o najväčších hotelových starostiach tohto leta ste takmer stopercentne odpovedali rovnako: Našim najúhlavnejším nepriateľom a brzdou tržieb bolo počasie! To zatienilo aj neuveriteľnú migráciu kuchárov a čašníkov. V nej paradoxne pekné počasie robilo ešte viac škôd než vytrvalé dažde.. Ako si totiž povzdychla riaditeľka Hotela sv. Ludmila**** v Skalici Ivana Stöhrová: „Akonáhle zasvietilo slnko, čašníci sa rozpŕchli na lode...“

V auguste bolo teplejšie a tým aj hotelovo priaznivejšie, niekedy sa aj veľhorám ušlo krajšie a suchšie počasie než hlavnému mestu. Generálna riaditeľka Grand hotela Kempinski High kempinski%20htTatras***** na Štrbskom Plese Katherine Noll sa dokonca ešte koncom augusta tešila, že hostia obsadzovali aj svadobné apartmán s vírivkou pod holým nebom. „Prepady v júlových tržbách hlásili aj z našich sieťových hotelov v okolitých krajinách, zlé počasie potrápilo aj Rakúsko, Nemecko Švajčiarsko či prímorské Chorvátsko.“

Leto prinieslo aj niekoľko nových trendov... Hoci aj to, že v pobytových hoteloch sa osvedčila forma polpenzie. Hostia tak neutekali ku konkurencii a navyše oceňovali väčšie pohodlie. Najmä rodiny s deťmi sa po celodennej aktivite mohli na večeru „doťapkať“ aj v teplákoch. Podľa riaditeľky hotela Mikulášska chata*** Ing. Veroniky Kováčikovej to oceňujú aj hostia, ktorí by si vzhľadom na svoje postavenie mohli dovoliť aj omnoho drahší hotel. Spomína aj ďalšiu zmenu, veľa cudzincov prichádza s itinerárom pamiatok UNESCO v ruke a chcú vidieť aj tie slovenské. Iní zase plesá, jaskyne, vzácne ornitologické perličky... Dočkali sme sa prieniku do turistického povedomia.

Trend vnímania konkurentov: synergický efekt

Pred hotelom Patria na Štrbskom Plese **** každý deň parkovalo niekoľko autobusov. Podľa riaditeľa Ing. Jozefa Bendžalu za ne vďačia účasti v nemeckej RDA – zväze autobusových touroperátorov.. To by však bez neustáleho dobudovávania hotela nefungovalo; či už ide o wellness alebo detské ihrisko. Pochvaľuje si aj synergický efekt z celkového zvyšovania hotelovej vybavenosti Vysokých Tatier. Práve Kempinski, stojaci cez pleso presne oproti,patria%20-%20%C4%8Dlnky pritiahol do veľhôr veľa cudzincov, míňajúcich tam svoje peniaze. Ich gastronomické cesty smerujú často do Koliby, patriacej k hotelu Patria. Jej popularita si na jeseň vynúti rozširovanie.

Trend veľhôr: skracovanie sezóny a viac kratších pobytov

„Kde sú časy, keď sezóna začínala 15. mája a končila okolo 15. októbra... Teraz netrvá ani šesť týždňov. Skracuje sa aj dĺžka pobytu. Prevláda záujem o dve noci, štvordňové pobyty sú už vynikajúcou správou,“ hodnotí zmeny celoživotná tatranská hotelierka Ing. Zuzana Šedivá. Tento trend spomína aj riaditeľka rezortu Villa Betula*** v Liptovskej Sielnici Anna Brezinová. Hostia prichádzajú na viac kratších pobytov, napríklad, začiatkom leta a potom v poslednej tretine. „Novým trendom je pobyt matiek s deťmi, keď otec normálne pracuje a dochádza sem za nimi na noc.“

Tatranské hotely sa podľa Zuzky Šedivej musia prispôsobiť dvom trendom – cena prestáva byť prioritou a hostia skôr hľadajú nové zážitky. Zároveň uprednostňujú viac kratších pobytov ako druhú alebo tretiu dovolenku.

Trend v ekonomike: cenovo uznanlivejší hosť

O novom vnímaní ceny vraví aj riaditeľ spa & wellness hotela Orchidea*** vo Veľkom Mederi Ing.Jozef Meliško. Už aj domáci hostia, teda Slováci a Česi, sú ochotní zaplatiť za služby, vďaka ktorým sa dobre cítili. „Čistota, milý personál, dobré jedlo... to všetko niečo stojí. Cena musí byť atraktívna pre obe strany;. Náš hosť ju v lete považoval za primeranú vďaka zaujímavým balíčkom služieb, najmä pre rodiny s deťmi. V žiadnom prípade na to nejdeme cez zľavové portály, ba ani zľavové akcie.“

Trend návštevnosti: domácich je viac

Nárast hostí o štvrtinu v porovnaní s minulým rokom považuje riaditeľ Garden Hotel & Resort Oravský Háj*** v Brezovici Ing. Jozef Bystrický za víťazstvo nad počasím. Na toto leto sa rozširovali o ubytovací komplex s 27 lôžkami, stoličkovú kapacitu v reštaurácii, ochladzovací bazén a mnohé služby. Hostia to všetko dokázali obsadiť na 90 percent, pričom hotel splnil aj plánovanú predajnú cenu izieb i ďalšie ekonomické ukazovatele. „Za najvýraznejší most%20sl%C3%A1vy%20trúspech tohto leta považujem, že domáca klientela tvorila až štyri pätiny.“

Pomer zahraničných a domácich hostí sa obrátil, čo spomína aj riaditeľka hotela Most slávy*** v Trenčianskych Tepliciach Ing. Zdenka Lelkešová: „V minulom roku k nám prišlo len 37 percent domácich, zatiaľ čo v tomto roku až 67 percent. Ďalšie čísla hovoria o tom, že celkovo sme prázdninové mesiace „urobili“ s deväťpercentným nárastom.“

Trend stredného Slovenska: predlžovanie pobytu

Presne z opačného trendu než vo Vysokých Tatrách – teda zvyšovania počtu dní pobytu – sa raduje riaditeľa hotela Mikulášska chata*** v Demänovskej Doline Ing.Veronika Kováčiková. „Mnohí hostia už chápu Nízke Tatry ako svoju hlavnú dovolenku. Možno je to dôsledok celkovej zmeny životného štýlu. Túžia sa na čas zbaviť nielen mobilu a počítača, ale viesť k tomu aj svoje deti. Aby nepotrebovali vždy iba organizované zábavky a veľkolepé atrakcie, ale zabavili sa aj jednoduchším pobytom v prírode. Aby sa rodina spolu rozprávala, hrala...“

O predlžovaní pobytov hovorí aj riaditeľka spa & wellness hotela Kaskády**** na Sliači-Sielnici Ing. Katarína Malová. „Letná sezóna sa u nás nelíšila od minuloročnej. Len s jedinou zmenou – hostia si omnoho viac objednávali dlhšie 5-dňové pobyty.“ Vďaka kompletnému spa programu vrátane prítomnosti lekárov balneológie a fyzioterapie či minerálnej vode v bazéne sa hostí zlé počasie dotklo menej než v iných pobytových zariadeniach a rezortoch. Aj keď sa odrazilo v zníženej konzumácii. Silnou stránkou hotela sú totiž počas každého leta kultúrne programy na terase, grilovačky a typické miešané „karibské“ nápoje.

Trend firemnej a svadobnej klientely: leto už nevynecháva

Doteraz sa firemné podujatia nezvykli organizovať počas leta. Tohtoročný júl a august sú výnimkou alebo novým trendom. „Dokonca v žiadnom týždni nenastalo hluché obdobie. Napriek dovolenkovému času sme tu mali firemné podujatia zamerané na teambuildingové letné aktivity – cykloturistiku, turistiku, športové hry, grilovačky,“ riaditeľka hotela Zochova chata**** v Modre Mgr. Zuzana Zadňančinová napočítala v štatistikách 13-percentný nárast obsadenosti. Novinkou sú aj letné svadby, využívajúce nabankov%20ke obrad okolitý les alebo terasu.

Podobne to vyzeralo aj v najstaršom slovenskom hoteli – v košickom Bankove****. Svadby tam prebiehajú nepretržite od mája do októbra vrátane leta a ak už nie sú voľné soboty a nedele, sobáši a oslavuje sa aj počas týždňa. „Tohtoročnú sezónu v Košiciach by som charakterizovala výraznou cenovou konkurenciou hotelov, sprevádzanou historicky najnižšou úrovňou cien za ubytovacie služby za posledných päť rokov,“ tvrdí riaditeľka Ing. Adriana Hurová. Aj keď sa tieto nízke ceny týkajú obdobia nízkej obsadenosti hotela, stávajú sa postupne v povedomí klientov ,,bežnými“ cenami. Požadujú ich potom aj inokedy. „Táto cenová politika však vedie aj k zníženiu kvality poskytovaných služieb. Svoje zohrali v cenovej lavíne aj zľavové portály, ktoré však už svojimi nadbytočnými ponukami dostatočne zasýtili trh a pomaly strácajú na svojej predajnej sile.“

villa%20betulaTrend nových hostí: deti a heritage travellers

Týždenné pobyty pre veľké skupiny hlásia aj z horského hotela Remata*** v Ráztočne. Zlé počasie síce znemožnilo využiť ako ťahák hotelové kúpalisko, firmy však ocenili všetky ostatné športové možnosti. Dobrou investíciou bola podľa riaditeľa Ing. Miroslava Kratku rekonštrukcia turistickej ubytovne, ktorá tam pritiahla detské tábory.

Detský či mládežnícky hosť patril medzi VIP-klientov aj v hoteli Kaštieľ*** v Mojmírovciach. Letné sústredenia tam doviedli žiakov a študentov plaveckých klubov. Druhú podstatnú časť návštevníkov tvorili umelci z európskych krajín, zúčastňujúci sa na tradičných maliarskych plenéroch a workshopoch. „Leto bolo v číslach porovnateľné s minulým rokom. Predsa však máme na konte udalosť, ktorá nám pomohla „imidžovo“ a budeme z nej profitovať v budúcnosti – festival barokového života Márie Terézie.“ Prevádzkový riaditeľ Ing. Cyril Šabo dodáva, že bohatým spoločensko-kultúrnym programom sa zapísali do povedomia zahraničných milovníkov histórie. Hotelu sa tým ako členovi Historických hotelov Slovenska opäť podarilo napĺniť ciele asociácie.

Trend Bratislavy: už nie je vymreté

Bratislavská hotelová scéna hlási počas každoročného leta nízku obsadenosť. Možno práve vďaka počasiu to v hoteli Lindner Gallery Centrál**** vyzeralo v tomto roku omnoho lepšie. „Ako novú klientelu sme privítali rodiny s deťmi, ktoré sa rozhodli autami precestovať mestá Európy,.“ obchodná riaditeľka Lenka Žilavá pokladá letnú sezónu za vydarenú.

shp © 

späť

Editoriál

Milí hotelieri a manažéri reštaurácii,

sonamožno vlastne ani netušíte, ako ste sa zrazu ocitli na stránke e-nšpirácií pre hotelový a reštauračný biznis. Skrátka, „vyššia moc“ to tak zariadila. Možno sa už nemohla pozerať na to, ako sa pomaly ale isto zamotávate do siete tzv. prevádzkovej slepoty. Ako denne riešite tisíc stále rovnakých problémov a ďalších tisíc, ktoré sa vynorili celkom nečakane a znenazdajky.

Pritom vám nemôžu neuniknúť novinky, ktoré sa v tomto biznise objavili – v prilákaní hosťa, v trendoch, smerovaní a úspechoch konkurencie. Veľmi dobre vás poznám. Však s mnohými som sa ako mediálna manažérka Zväzu hotelov a reštaurácií SR i ako novinárka, zaoberajúca sa dlhé roky hotelierstvom, cestovným ruchom a gastronómiou, stretávala. Osobne, telefonicky i mailami pod vlastnou „hlavičkou“.

Aj medzi hoteliermi – tak ako v každej inej brandži – sa nájdu ľudia, ktorí už „všetko vedia“, alebo lepšie povedané, nič už nepotrebujú vedieť. Ja ale za tie roky viem, že ich hviezdne pocity nemôžu byť viac vzdialené pravde... A že ich kariéra to napokon dokazuje.

Omnoho viac je ale tých, čo sa potešia každej novej informácii, čo chcú byť stále „na pulze dňa“ čo každý nový podnet dokážu premeniť na tvorivú inšpiráciu. Teda v prípade tejto stránky na e-nšpiráciu.

V mene hosťa ďakujem, že existujú a krôčulinkom ku krôčulinku posúvajú Slovensko na mape destinácií, ktoré sa oplatí navštíviť a ktorým sa svetové trendy hotelierstva a gastronómie nevyhýbajú.

Vaša

Soňa Hudecová-Podhorná

 

Aj vy (ne)snívate o michelinskej hviezde?

Možno snívate aspoň v najtajnejšom kútiku duše a možno by vám také niečo ani len micheinnenapadlo. Ale v každom prípade už nebude podstatné, či varíte božsky, moderne, originálne, zážitkovo, ekologicky... ale či štátna agentúra turizmu (v našom prípade by to teda bola Slovakia Travel) nájde desať miliónov na účasť v michelinovskom...

 / Čítať viac

Horeca očami hosťa: Michal Paľa

 …už vyše 20 rokov pôsobí v spoločnosti Messer Tatragas v pozícii m_paľa hgenerálneho riaditeľa, za čo vlani získal cenu vydavateľstva Trend ako „Manažér roka“.
„Keďže som študoval v zahraničí a moji rodičia pôsobili v diplomatických službách – ako chlapec som päť rokov žil v Alžírsku – dôkladne som okúsil chuť rôznych kuchýň. Ale dve z nich ostali mojimi srdcovými záležitosťami: francúzsky štýl stolovania a slovenské

 / Čítať viac

Zatvoria ceny energie váš wellness?

Už v máji si vrabce štebotali, že hotelieri plánujú zatvárať svoje wellnessy (vodné svety, centrá wellness pxb hoddychu... či ako sa to všelijako v rôznych hoteloch nazýva). Alebo ich aspoň podstatne zoštíhlia. A to ešte zďaleka nevyzerala situácia tak napäto a draho.
Riaditeľ hotela Hviezda v Dudinciach Mgr. Vincent Andraško k tomu hovorí, že zatiaľ mierne upravili prevádzkový čas wellness centra: „Oproti vlaňajšku sa energie zvýšili o 300

 / Čítať viac

Viete, čo je to harira?

Asi každý hotelier, F&B manager či šéfkuchár vie, čo znamená amuse-bouche. Jeden ho musí jedlo symbol pxbpripraviť, druhý naň zohnať suroviny a tretí s ním počítať v nákladoch. A určite poznajú angus, bacardi, pumpernikel, wasabi... Ale čo by musel majster varešky navariť, keby ho hosť

 / Čítať viac

Stane sa Európa lídrom „udržateľnosti“ turizmu?

Ekológia, zelený program, zero waste, udržateľný rozvoj... Niežeby na tom Slovákom vôbec ekológia pxbnezáležalo, ale takýto imidž firmy či hotela v mnohých západných krajinách zaváži mnoho viac. Je veľkým lákadlom a rozhodujúcim kritériom pri výbere produktu či služby. Aj organizátori medzinárodných eventov musia svojich klientov často odpovedať na to, či miesto pre

 / Čítať viac

Informatórium

Hotel Slovan Piešťany

hotel slovan piešťany

Kedysi najluxusnejšia secesná ikona piešťanských kúpeľov z roku 1906 – Grand hotel Rónai, neskôr Royal a počas socializmu premenovaný na Slovan - stále chátra. Do jej rekonštrukcie sa nik nechce pustiť... prečo?

Mondieu Bratislava

Ešte len začal nový rok a už má táto známa a inak dobrá kaviareň cez nespokojnú zákazníčku zlú reklamu. V čase sociálnych sietí si treba dávať veľký pozor.

Hotel Club Kežmarok

club kk

Trojhviezdičkový hotel v jednom z najstarších slovenských miest – a vo východiskovom bode výletov do troch národných parkov – práve oslavuje 30 rokov. Za ten čas sa pôvodných 19 izieb rozšírilo o ďalších 16, vrátane bezbariérových. Pribudla wifi, detský kútik, v garáži je dosť miest na zaparkovanie... Najväčšou devízou je však komorná atmosféra, pre ktorú hotel vyhľadáva pobytová a s ohľadom na športovú kariéru majiteľov Gantnerovcov najmä športumilná klientela. V reštaurácií sa aj štamgasti majú vždy čím novým pokochať – v zbierke poľovníckych trofejí  sú okrem európskych už aj kúsky z Kamčatky, Afriky či Mongolska.

Mirror Hospitality Expo

carlton ext

Hotel Radisson Blu Carlton (a ďalších 15 prevádzok v Bratislave a okolí) sa stane hostiteľom 5-dňového festivalu pre profesionálov i amatérov. Predstavia sa na ňom svetové mená barmanského, kuchárskeho a someliérskeho remesla - profesionáli, pôsobiaci doma i v cudzine, ale aj zahraniční majstri varešky a šejkra. Naši barmani-juniori si zasúťažia spolu s českými, maďarskými, poľskými a rakúskymi a festival vyvrcholí národným kolom barmanskej súťaže Diageo World Class; víťaz nás bude reprezentovať na svetovom finále v Sao Paulo.

Best Hotel Properties, a.s.

river park

Tímu päťhviezdičkových bratislavských hotelov Sheraton a River Park už nevelí Branislav Kačkovič (o čom redakcii začvirikali vrabce už v marci). Hotel Sheraton v komplexe Eurovea začal viesť Peter Dandár, doterajší riaditeľ DoubleTree by Hilton**** v Košiciach. Tam si na uvoľnenú stoličku sadla Adela Zakarová, ktorá v hoteli pracuje už osem rokov. V River Parku môžu hostia stretávať – ako staronového gr - Rudolfa Križana, ktorý doteraz pôsobil v Predstavenstve BHP.
 

hotel Čerešne**** Bratislava

hotel čerešne ba-polianky

V rámci projektu Čerešne City v dúbravskej časti Polianky ponúkne ubytovanie príležitostným hosťom – na úrovni štyroch hviezdičiek – aj hotel Čerešne. Developer – ITB Development ho predstavil ako 7-poschodovú budovu s 96 izbami a siedmimi 2-izbovými apartmánmi so zatrávnenou strechou, pričom ďalšie dve podlažia nájdu miesto pod zemou. Tam sa počíta s parkovaním pre 63 áut (a 27 môže parkovať v exteriéri hotela) , ale aj s krytom pre 250 ľudí. Hoci výstavba sa začína len na jar 2023, prvých hostí plánujú Čerešne privítať už o dva roky.
 

Arkady Hof **** Stupava

arkady fof stupava 3

V jednej z bočných uličiek stupavského centra pribudol hotel so 16 izbami a 8 apartmánmi. Zrodil sa rekonštrukciou panského majera zo 17. storočia. Dnes v ňom nechýba noblesná reštaurácia, ktorej šéfuje Peter Gogaľ, sála i konferenčná miestnosť; vďaka pôvodným klenbám však hotel dýcha originálnou historickou atmosférou. V pozícii výkonného riaditeľa pôsobí Peter Hain.
 

♣ Vienna House Easy Bratislava

vienna house easy ba

Bývalý hotel Chopin*** siete Vienna International, ktorý prešiel pred rokmi premenou na koncept Vienna Easy (vrátane názvu), má už nového majiteľa. Prešiel do portfólia najväčšej hotelovej franchisingovej siete – Wyndham Hotels & Resorts, ktorý sa „skrýva“ za značkami Sheraton, Hilton, Holiday Inn, Ibis Styles, Mercure, Mövenpick, Dorint, Steigenberger, Pullman, Adagio a ďalšími v 95 krajinách. Naďalej bude však značku Vienna House prevádzkovať spoločnosť HR Group so sídlom v Berlíne, ale pod prispôsobenou značkou Vienna House by Wyndham.

♣ Crowne Plaza Bratislava

crowne plaza

Už druhý rok po sebe obhájil hotel v centre hlavného mesta ocenenie najlepší MICE hotel, ktoré udeľuje World MICE Awards aj v jednotlivých krajinách. V Česku, napríklad, bodovala Corinthia Praha, v Rakúsku Grand Hotel Wien, v Maďarsku The Ritz – Carlton Budapest. Len u našich severných susedov je ocenený Zamek Janów Podlaski mimo hlavného mesta, dokonca celkom excentricky pri ukrajinských hraniciach. Svetové MICE jednotky pôsobia v Dubaji a Katare, ale ako naj „MICE organizátor“ vo svete sa umiestnila spoločnosť Liberty Czech Republic & Slovakia DMC.
 

Lomnica***** v Tatranskej Lomnici

m_warhol 2

Po desaťročí pôsobenia v Bellevue Grand Hoteli**** S. Smokovec ukončil túto etapu pracovnej kariéry tamojší riaditeľ Ing. Miroslav Warhol. Stal sa hotelovým manažérom hotela Lomnica***** v Tatranskej Lomnici. Hotel Bellevue momentálne riadi jeho predchodca Ing. Viktor Kosmák, ktorý túto funkciu už raz prevzal v roku 2011 po odchode Ing. Jany Gantnerovej. Neskôr sa stal poslancom mestského zastupiteľstva. 

MenJu Bratislava

menjú ba

V reštaurácii hotela Aston v Bratislave zavial nový vietor. Prenajali si ju slovenskí top šéfkuchári – Martin Korbelič a Tomáš Sika a nazvali ju MenJu. Dostala aj nový outfit v duchu trendu neformálnosti, vzdušnosti a prirodzených materiálov. Zmenili aj slovenský zvyk nechávať reštauráciu stále otvorenú a svojich hostí vítajú len počas pracovných dní do 14.30. Aj keď otvorili už koncom jesene, na horeca scénu sa uviedli najmä otváracou večerou Zimného festivalu jedla.
 

Eck Restaurant Devín

eck restaurant devín h-i

Zážitkovú gastronómiu hlavného mesta plánuje posunúť vpred nový Eck Restaurant v Devíne. Majiteľ Patrik Tkáč do kuchyne povolal Daniela Tillingera, ktorý sa tak na Slovensko vrátil po rokoch pôsobenia v Belgicku, Veľkej Británii a Rakúsku. Reštaurácia s kapacitou 34 hostí a salónikom pre ďalších desať, funguje len večer a rezervačným spôsobom. V podzemí našla svoje miesto vínna pivnica, pre začiatok s ôsmimi tisíckami vín. Mimochodom, názov reštaurácie má korene v prastarom názve tamojšieho miesta – Gold Eck, teda zlatý roh.

Poprad*** v Poprade

hotel poprad pp

Jeden z tradičných a „nostalgických“ hotelov v meste pod Tatrami zatvoril v októbri svoje brány. A tak 144 lôžok a prísteliek ostáva stále prázdnych. Rovnako ako konferenčná miestnosť, salón, tri menšie salóniky a príjemná reštaurácia pre 100 ľudí. Na penzión pre starších sa má premeniť aj hotel Gerlach, smutne známy mafiánskou likvidáciou policajta v 90-tych rokoch.

Grandhotel**** Starý Smokovec

grandhotel ss ext zima

K doterajším apartmánom, „venovaným“ známym osobnostiam, pribudli nedávno apartmány detského spisovateľa Daniela Heviera a českého herca Miroslava Donutila. Hotel začal túto tradíciu na jeseň 2018, kedy pokrstil izby kráľa komédie Vlastu Buriana, českej športovej legendy Emila Zátopka a slovenskej uznávanej herečky Milky Vášáryovej (ktorá si o tamojšie dvere buchla pomyselné šampanské osobne). Neskôr hotel pripravil aj apartmán českej slávice Lucie Bílej.

♣ OOCR Region Liptov

liptov bača

Oslavuje 10 rokov po tom, čo nadviazala na predošlý Klaster Liptov. Za ten čas získala štátnu dotáciu 10,2 mil. € a samosprávy vybrali na dani z ubytovania 11 mil. €. Rok 2019 prekonal rekord – 2 milióny prenocovaní. Podpisuje sa pod to bezplatná preprava skibusmi, značka Liptovské droby s pečiatkou ochrany EU, projekt Nepoznaný Liptov či podujatie ZA7HORAMI, náučné chodníky, infraštruktúra pre cyklistov - 60 kusov cyklomobiliáru i 30 elektronabíjacích staníc. Aj vďaka nim sa Liptov stal celoročne príťažlivou destináciou s potenciálom opäť po pandémii „číselne rásť“.
 

rezort Salamandra HHT

m_majtánová

Znalec vie dešifrovať, že sídlo (aj rovnomenného hotela) je Horný Hodrušský tajch. Stal sa služobným domovom Michaely Majtánovej, ktorá na Horehronie prišla z hotela Devín. "Mojim cieľom a zároveň výzvou v najbližšom období je stabilizovať hotelový personál a poskytnúť našim zamestnancom čo najlepšie zázemie pre ich fungovanie. Len spokojní zamestnanci totiž dokážu hosťom prinášať kvalitné služby a zážitky na najvyššej úrovni," hovorí o filozofii najbližšieho obdobia .
 

Choice Hotels a Radisson Hotels

choice hotels logo

Tesne pred polovicou júna sa americká sieť so 600 000 posteľami v 41 krajinách, založená v roku 1939, rozhodla kúpiť americkú časť spoločnosti Radisson Hotels. Tá je dokonca o 30 rokov staršia a zrodila sa v Minneapolise. Prevod dosiahne výšku 675 mil USD. Na Slovensku je kupec zastúpený značkou Clarion a Mamaison, do odkúpenej siete patrí hotel Radisson Blu Carlton a Park Inn by Radisson Danube – všetky v Bratislave. Tých sa však zmeny netýkajú.
 

♣ Wellness hotel Borovica**** Štrbské Pleso

čašník olex pecerytsia

Víťazstvo v 1. ročníku Taste of Tatry cup – Prosecco race, teda v behu čašníkov s proseccom na tácke, putovali do wellness hotela Borovica čašníkovi Olexandrovi Pecerytsiovi z Ukrajiny. Na Slovensku žije už päť rokov a vyštudoval tu tatranskú hotelovú akadémiu. Prvú cenu – 3-dňový pobyt v oblasti Prosecco – mu pomohla v konkurencii 29 kolegov z rôznych reštaurácií a hotelov získať nielen „rýchlosť nôh“ na 1,3–kilometrovej trati s povinnými gastropointmi, ale najmä šikovnosť a stratégia.

♣ DoubleTree by Hilton Bratislava****

p_ďurčeková 3 

Od 1. júna sa stala generálnou riaditeľkou hotela Petra Ďurčeková. Prichádza z hotela Pod lipou v Modre-Harmónii. „Chcem pokračovať v dobre nastavenom statuse mestského biznis hotela. Na niektoré služby sa pozriem z nadhľadu a budem hľadať tvorivé vylepšenia.“ Počas covidu sa tak stala v poradí už treťou najvyššou manažérkou tohto bratislavského hotela a jeho reštaurácie Toscana.

♣ Kaštieľ Turčianska Štiavnička

kaštieľ turč štiavnička apart

Spustnutý Révayovský kaštieľ zo 16. storočia sa pod taktovkou nového majiteľa - stavebnej spoločnosti Ismont mení na hotelový rezort. Zároveň pri kaštieli vyrastú budovy s apartmánmi, ktoré si záujemcovia môžu natrvalo kúpiť. Vyhovieť pamiatkarom znamená 9-miliónovú investíciu, v nej je zahrnuté okrem obnovy kaštieľa aj vybudovanie oranžerie, udržiavanie jaskýň či starostlivosť o tisícku stromov zámockého parku.


čím žila horeca scéna v upynulých rokoch
 

2013 – 2024 © Hotelovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok