Horúca linka

Pocítili ste aj vo vašej prevádzke nový vianočný trend ?

Na Slovensku sa traduje, že Štedrý večer a Vianoce patria do kruhu rodiny, blízkej či širšej. To sa samozrejme týka aj personálu hotelových a reštauračných zariadení. A tak ich spravidla zatvárajú (nie zamestnancov, ale prevádzky :-) ). Pritom si však niektorí hotelieri všimli aj iný chopok%20-%20zimný%20hoteltrend – zbaviť sa predvianočných starostí a chvíle pri stromčeku stráviť v pohodlí u profesionálov. A brať ich ako štart alebo súčasť relaxačnej (napr. vo wellness hoteli Patince****) či lyžiarskej (hoci aj vo wellness hoteli Bystrá*** alebo Tri studničky**** Demänovská Dolina) dovolenky.

Pravdepodobne pretečie veľa vody Dunajom, Váhom, Hronom, Ondavou či Laborcom, kým sa takýto trend v našej krajine viac udomácni. Prvé lastovičky sú však už tu. A nejde len o pobytové hotely, ale aj mestské.

Danubia Gate**** Bratislava:
Atmosféra pred i za vchodom hotela Danubia Gate v Bratislave nenechá nikoho na pochybách, že sa blížia najkrajšie sviatky roka. Hostí víta stromček prianí, kde si každý môže vybrať čokoládku so želaním. Čašníci nalievajú welcome drinky – punč, varené víno, horúcu čokoládu s chilli. Na recepcii už nie sú na ponúknutie sladké keksíky, ale domáce vianočné pečivo a samozrejme, tradičné bratislavské rožteky. „V súlade s našou high tech filozofiou máme pred hotelom gobo lampy, svietiace na chodník. Na izby postupne montujeme projekčné hodiny, ktoré svietia na strop a ukazujú čas i vonkajšiu teplotu,“ opisuje atmosféru riaditeľka Ing. Andrea Panyiová. Za najdôležitejší vianočný darček však považuje fakt, že už druhý raz nechávajú hotel otvorený aj počas sviatkov. „Pravdepodobne budeme mať len niekoľko hostí, ktorí tu navštívia príbuzných. Pre nás ako špičku podľa portálu tripadvisor je však dôležité, že pred priaznivcami malých útulných hotelov dvere nezamkneme.“ Dodáva, že so zatvorením budovy aj tak súvisí množstvo prevádzkových vianočný%20stôlkomplikácií. Reštaurácia bude mať obmedzenú prevádzku, aby sa mohla počas ďalších dní naplno rozbehnúť. Dni okolo Silvestra sú totiž obsadené už niekoľko mesiacov vopred.

Medusagroup Bratislava:
Kým bratislavské reštaurácie bývajú na Štedrý večer zatvorené, k výnimkám patrí Rio – prevádzka spoločnosti Medusagroup Na prvý sviatok vianočný sa už dá zájsť do jej všetkých Klubovní,aj do Primi či Barrocku.

Hotel Bankov**** Košice:
Na Štedrý večer ponúknu slávnostnú 5-chodovú večeru, na ktorej nechýba kapustnica ani ryba. „Program hostí sa zameriava na aktívny, ale aj pasívny oddych -wellness, masáže, prechádzky v okolitých zasnežených lesochv, punčové popoludnie, večer pri koňaku s hudbou z vinylových platní..,“ hovorí o Vianociach pod hotelovou strechou riaditeľka hotela Bankov Ing. Adriána Hurová a dodáva, že hosťami sú zatiaľ Slováci a jedna rodina z Ukrajiny. „Možno prichádza iný trend; ľudia chcú zameniť pohodlie domova za full servis profesionálov. Zaplatia za to viac, ale zabezpečia si stopercentný oddych bez pečenia, varenia, upratovania...“

Holiday Inn**** Žilina:
Vianočných hostí privíta aj recepcia žilinského Holiday Inn. Na slovenských, českých, poľských a maďarských zľavových portáloch ponúkajú výhodné vianočné a silvestrovské pobyty pre rodiny s deťmi už od konca novembra. Podľa Mgr. Melánie Várošovej z marketingu im pomáha blízkosť lyžiarskych stredísk, čomu prispôsobujú aj hotelové služby – úschovňu lyží, hotelový taxík do stredísk a pod.

Väčšina hotelov a reštaurácií sa rozhodla otvoriť až neskôr. Niektoré už večer na Štefana, iné prvý deň po sviatkoch, niektoré tesne pred Silvestrom

 Chateau Belá*****:
„Mali sme ťažký rok a zamestnanci si zaslúžia byť počas Vianoc so svojimi rodinami. Otvárame až 29. decembra, na koncoročné termíny sme však už vyše mesiaca úplne vybukovaní,“ hovorí riaditeľ Thomas Lechner.

BW plus Bellasi **** Bojnice:
Dni 23. až 26. decembra sú jediným obdobím s tabuľkou Zatvorené! aj v hoteli kúpeľného mestečka.. „Viedli nás k tomu minuloročné skúsenosti. Mávali sme obsadenú jednu izbu a v reštaurácii ani nohu,“ vysvetľuje riaditeľka Ing. Jana Hronská a dodáva, že tešia sa najmä zamestnanci.

Hotel Kaštieľ*** Mojmírovce:
V piatok pred Vianocami sa rozsvietia všetky priestory hotela. Ako hovorí manažérka hotela vianočná%20polievkaMária Sabová, nastáva v bývalom huňadyovskom a grassalkovichovom sídle Vianočné mestečko – tak ako je to už dlho zvykom v rakúskych „schlossoch“. V minulom roku ho zorganizovali v parku, teraz sa však rozloží v salónoch. „Návštevníci si môžu v stánkoch remeselníkov kúpiť domáce výrobky – vankúše, drobnosti z vosku, medovinu, bylinky... Kuchyňa pod palcom šéfkuchára Ivana Čurgaliho pripravuje kapustnicu, huspeninu, punč, varené víno, koláče.“ Presťahovať Vianočné mestečko z exteriérov pod strechu umožní návštevníkom spoznať nádherné priestory hotela a možno z ich spraviť hotelových alebo aspoň reštauračných štamgastov. „Práve stála klientela najlepšie reagovala na ponuku 1-4-dňových relax-pobytov, vrcholiacich silvestrovským večerom a novoročným ohňostrojom. Pokiaľ ide o program, osvedčila sa nám domácka atmosféra, nič škrobené,“ dodáva M. Sabová. Kým neprídu prví hoteloví hostia, má hotel bránu takmer týždeň zatvorenú.

Jánošíkova koliba Terchová:
Otvárajú už dopoludnia na Štefana. Hostí nevyháňajú ani v posledný deň tohto roka či na Nový rok, ale so Silvestrovskou nocou nepočítajú.

Most slávy*** Trenčianske Teplice:
Riaditeľka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach Ing. Zdenka Lelkešová prestávku v prevádzke odôvodňuje faktom, že hostia nemajú počas Vianoc záujem o túto lokalitu. V tomto roku sa síce ohlásila rakúska cestovná kancelária, ale s predstavou, že pobyt pre skupinu hostí dostane takmer s polovičnou zľavou. To nejde už aj preto, že za služby počas sviatkov treba vianoce%20v%20hotelizamestnancom ešte aj priplatiť. „Sústredili sme sa na Silvestra v štýle 20-tych rokov. Hostí naň pozýva sám Al Capone. Pri vstupe dostanú falošné doláre, vymenia ich za žetóny a môžu hýriť. Pre najštýlovejšie oblečený pár je prichystaná odmena, takisto aj pre „naj“ hráča kasína. A keďže si Ala nejde predstaviť bez cigár, môžu si ich vychutnávať v miestnosti, familiárne nazvanej „fajčiarske doupě“. V Moste slávy sa silvestrovská hostina osvedčila na spôsob vianočnej – kapor so šalátom, pupáčiky-bobáľky, kapustnica, rezeň, medovníky, záviny...

Golden Hoffer**** Nitra:
Marica Dragúňová, hotelová manažérka, vraví, že počas Vianoc bude v hoteli ticho. Možno aj vďaka ponuke na ZlavaDna majú však už Silvester, resp. všetky izby vypredané, aj keď program nepripravovali.

Hotel Hviezdoslav**** Kežmarok:
„Od 23. 12. máme hotel zatvorený, ale už na druhý sviatok otvárame, pretože prichádzajú ubytovaní hostia,“ píše riaditeľka Mgr. Sylvia Holopová: „Silvester sa nám krásne zapĺňa už od konca novembra a robíme ho v novej kongresovej sále Sophia. Zabezpečené sú dva hudobné programy, barmanská show ,tombola s hodnotnými cenami. Na silvestrovský galavečer predávame lístky aj pre verejnosť mesta.“

Horský hotel Remata*** Ráztočno:
Počas vianočných sviatkov je hotel ako každý rok zatvorený. Podľa riaditeľa Ing. Miroslava vianočná%20animáciaKratku ho otvárajú na Štefana . Hostia sa môžu tešiť na zaujímavý silvestrovský balíček s animačným programom. Deti najmä na krtka, minie mouse ale aj na šmoulinku. Rodičia si zatiaľ môžu užiť lyžovačku alebo stráviť príjemné chvíle pri folklórnom večeri či bowlingovom turnaji.

Villa Nečas**** Žilina:
Deň po Vianociach prichádzajú hostia na tzv. silvestrovský pobyt. Ten vrcholí tematickým Silvestrom – v poradí už siedmym. Hostia sa tam už nechali zlákať na cigánsky, taliansky či arabský večer, na štýl charlestonu, 70- te roky... „Baví ich to omnoho viac než silvestrovský večer bez témy. Keď sa reštaurácia zaplní zvláštnymi kostýmami, má to svoje čaro..,“ hovorí Mgr. Veronika Majchráková z marketingu. V tomto roku zvolili čierno-bielu tému a reakcia hostí predbehla všetky očakávania. „Celkovo sa záujem o silvestrovský večer u nás z roka na rok zvyšuje. Určite má na tom zásluhu aj kuchyňa Romana Pekného, vyhodnotená ako naj- kuchyňa kraja. A možno aj fakt, že po polnočnom ohňostroji na terase pokračuje zábava až do rána.“

Podhradie***  Považské Podhradie: Pavol Baranec, konateľ hotelovej spoločnosti Podhradie odôvodňuje zatvorené brány chudobou regiónu. „Ľudia sa tu nielen na Vianoce ale aj počas vianoce%20v%20chateSilvestra zvyknú utiahnuť do súkromia. Takže sa nám osvedčilo dvojtýždňové voľno. Niekoľkými firemnými posedeniami končíme rok, ktorý má stále príznaky krízy,“ ilustruje to aj na príklade špecializovaných talianskych gastrotýždňov. Výsledok je taký, že im ostal sklad plný talianskych cestovín... „Žiaľ, nič nenasvedčuje tomu, že by malo byť lepšie,“ dodáva.

Tilia**** Pezinok:
Otvárajú až po Troch kráľoch. Podľa Michala Pozsgaia z recepcie to takto urobia už druhý rok, pretože nemá význam tráviť čas na pracovisku kvôli jednej izbe. „Jesenné mesiace nám dali počtom hostí riadne zabrať, a tak si oddýchneme na zaslúženej dovolenke. Zároveň sa porobia v hoteli drobné opravy a úpravy, na ktoré nebol počas plnej prevádzky čas.“

(ilustr. foto hotela Chopok Jasná, Marrol´s Bratislava a Sojka Liptovské Malatíny)

shp ©

   

späť

Editoriál

Milí hotelieri a manažéri reštaurácii,

sonamožno vlastne ani netušíte, ako ste sa zrazu ocitli na stránke e-nšpirácií pre hotelový a reštauračný biznis. Skrátka, „vyššia moc“ to tak zariadila. Možno sa už nemohla pozerať na to, ako sa pomaly ale isto zamotávate do siete tzv. prevádzkovej slepoty. Ako denne riešite tisíc stále rovnakých problémov a ďalších tisíc, ktoré sa vynorili celkom nečakane a znenazdajky.

Pritom vám nemôžu neuniknúť novinky, ktoré sa v tomto biznise objavili – v prilákaní hosťa, v trendoch, smerovaní a úspechoch konkurencie. Veľmi dobre vás poznám. Však s mnohými som sa ako mediálna manažérka Zväzu hotelov a reštaurácií SR i ako novinárka, zaoberajúca sa dlhé roky hotelierstvom, cestovným ruchom a gastronómiou, stretávala. Osobne, telefonicky i mailami pod vlastnou „hlavičkou“.

Aj medzi hoteliermi – tak ako v každej inej brandži – sa nájdu ľudia, ktorí už „všetko vedia“, alebo lepšie povedané, nič už nepotrebujú vedieť. Ja ale za tie roky viem, že ich hviezdne pocity nemôžu byť viac vzdialené pravde... A že ich kariéra to napokon dokazuje.

Omnoho viac je ale tých, čo sa potešia každej novej informácii, čo chcú byť stále „na pulze dňa“ čo každý nový podnet dokážu premeniť na tvorivú inšpiráciu. Teda v prípade tejto stránky na e-nšpiráciu.

V mene hosťa ďakujem, že existujú a krôčulinkom ku krôčulinku posúvajú Slovensko na mape destinácií, ktoré sa oplatí navštíviť a ktorým sa svetové trendy hotelierstva a gastronómie nevyhýbajú.

Vaša

Soňa Hudecová-Podhorná

 

Aj vy (ne)snívate o michelinskej hviezde?

Možno snívate aspoň v najtajnejšom kútiku duše a možno by vám také niečo ani len micheinnenapadlo. Ale v každom prípade už nebude podstatné, či varíte božsky, moderne, originálne, zážitkovo, ekologicky... ale či štátna agentúra turizmu (v našom prípade by to teda bola Slovakia Travel) nájde desať miliónov na účasť v michelinovskom...

 / Čítať viac

Horeca očami hosťa: Michal Paľa

 …už vyše 20 rokov pôsobí v spoločnosti Messer Tatragas v pozícii m_paľa hgenerálneho riaditeľa, za čo vlani získal cenu vydavateľstva Trend ako „Manažér roka“.
„Keďže som študoval v zahraničí a moji rodičia pôsobili v diplomatických službách – ako chlapec som päť rokov žil v Alžírsku – dôkladne som okúsil chuť rôznych kuchýň. Ale dve z nich ostali mojimi srdcovými záležitosťami: francúzsky štýl stolovania a slovenské

 / Čítať viac

Zatvoria ceny energie váš wellness?

Už v máji si vrabce štebotali, že hotelieri plánujú zatvárať svoje wellnessy (vodné svety, centrá wellness pxb hoddychu... či ako sa to všelijako v rôznych hoteloch nazýva). Alebo ich aspoň podstatne zoštíhlia. A to ešte zďaleka nevyzerala situácia tak napäto a draho.
Riaditeľ hotela Hviezda v Dudinciach Mgr. Vincent Andraško k tomu hovorí, že zatiaľ mierne upravili prevádzkový čas wellness centra: „Oproti vlaňajšku sa energie zvýšili o 300

 / Čítať viac

Viete, čo je to harira?

Asi každý hotelier, F&B manager či šéfkuchár vie, čo znamená amuse-bouche. Jeden ho musí jedlo symbol pxbpripraviť, druhý naň zohnať suroviny a tretí s ním počítať v nákladoch. A určite poznajú angus, bacardi, pumpernikel, wasabi... Ale čo by musel majster varešky navariť, keby ho hosť

 / Čítať viac

Stane sa Európa lídrom „udržateľnosti“ turizmu?

Ekológia, zelený program, zero waste, udržateľný rozvoj... Niežeby na tom Slovákom vôbec ekológia pxbnezáležalo, ale takýto imidž firmy či hotela v mnohých západných krajinách zaváži mnoho viac. Je veľkým lákadlom a rozhodujúcim kritériom pri výbere produktu či služby. Aj organizátori medzinárodných eventov musia svojich klientov často odpovedať na to, či miesto pre

 / Čítať viac

Informatórium

Hotel Slovan Piešťany

hotel slovan piešťany

Kedysi najluxusnejšia secesná ikona piešťanských kúpeľov z roku 1906 – Grand hotel Rónai, neskôr Royal a počas socializmu premenovaný na Slovan - stále chátra. Do jej rekonštrukcie sa nik nechce pustiť... prečo?

Mondieu Bratislava

Ešte len začal nový rok a už má táto známa a inak dobrá kaviareň cez nespokojnú zákazníčku zlú reklamu. V čase sociálnych sietí si treba dávať veľký pozor.

Hotel Club Kežmarok

club kk

Trojhviezdičkový hotel v jednom z najstarších slovenských miest – a vo východiskovom bode výletov do troch národných parkov – práve oslavuje 30 rokov. Za ten čas sa pôvodných 19 izieb rozšírilo o ďalších 16, vrátane bezbariérových. Pribudla wifi, detský kútik, v garáži je dosť miest na zaparkovanie... Najväčšou devízou je však komorná atmosféra, pre ktorú hotel vyhľadáva pobytová a s ohľadom na športovú kariéru majiteľov Gantnerovcov najmä športumilná klientela. V reštaurácií sa aj štamgasti majú vždy čím novým pokochať – v zbierke poľovníckych trofejí  sú okrem európskych už aj kúsky z Kamčatky, Afriky či Mongolska.

Mirror Hospitality Expo

carlton ext

Hotel Radisson Blu Carlton (a ďalších 15 prevádzok v Bratislave a okolí) sa stane hostiteľom 5-dňového festivalu pre profesionálov i amatérov. Predstavia sa na ňom svetové mená barmanského, kuchárskeho a someliérskeho remesla - profesionáli, pôsobiaci doma i v cudzine, ale aj zahraniční majstri varešky a šejkra. Naši barmani-juniori si zasúťažia spolu s českými, maďarskými, poľskými a rakúskymi a festival vyvrcholí národným kolom barmanskej súťaže Diageo World Class; víťaz nás bude reprezentovať na svetovom finále v Sao Paulo.

Best Hotel Properties, a.s.

river park

Tímu päťhviezdičkových bratislavských hotelov Sheraton a River Park už nevelí Branislav Kačkovič (o čom redakcii začvirikali vrabce už v marci). Hotel Sheraton v komplexe Eurovea začal viesť Peter Dandár, doterajší riaditeľ DoubleTree by Hilton**** v Košiciach. Tam si na uvoľnenú stoličku sadla Adela Zakarová, ktorá v hoteli pracuje už osem rokov. V River Parku môžu hostia stretávať – ako staronového gr - Rudolfa Križana, ktorý doteraz pôsobil v Predstavenstve BHP.
 

hotel Čerešne**** Bratislava

hotel čerešne ba-polianky

V rámci projektu Čerešne City v dúbravskej časti Polianky ponúkne ubytovanie príležitostným hosťom – na úrovni štyroch hviezdičiek – aj hotel Čerešne. Developer – ITB Development ho predstavil ako 7-poschodovú budovu s 96 izbami a siedmimi 2-izbovými apartmánmi so zatrávnenou strechou, pričom ďalšie dve podlažia nájdu miesto pod zemou. Tam sa počíta s parkovaním pre 63 áut (a 27 môže parkovať v exteriéri hotela) , ale aj s krytom pre 250 ľudí. Hoci výstavba sa začína len na jar 2023, prvých hostí plánujú Čerešne privítať už o dva roky.
 

Arkady Hof **** Stupava

arkady fof stupava 3

V jednej z bočných uličiek stupavského centra pribudol hotel so 16 izbami a 8 apartmánmi. Zrodil sa rekonštrukciou panského majera zo 17. storočia. Dnes v ňom nechýba noblesná reštaurácia, ktorej šéfuje Peter Gogaľ, sála i konferenčná miestnosť; vďaka pôvodným klenbám však hotel dýcha originálnou historickou atmosférou. V pozícii výkonného riaditeľa pôsobí Peter Hain.
 

♣ Vienna House Easy Bratislava

vienna house easy ba

Bývalý hotel Chopin*** siete Vienna International, ktorý prešiel pred rokmi premenou na koncept Vienna Easy (vrátane názvu), má už nového majiteľa. Prešiel do portfólia najväčšej hotelovej franchisingovej siete – Wyndham Hotels & Resorts, ktorý sa „skrýva“ za značkami Sheraton, Hilton, Holiday Inn, Ibis Styles, Mercure, Mövenpick, Dorint, Steigenberger, Pullman, Adagio a ďalšími v 95 krajinách. Naďalej bude však značku Vienna House prevádzkovať spoločnosť HR Group so sídlom v Berlíne, ale pod prispôsobenou značkou Vienna House by Wyndham.

♣ Crowne Plaza Bratislava

crowne plaza

Už druhý rok po sebe obhájil hotel v centre hlavného mesta ocenenie najlepší MICE hotel, ktoré udeľuje World MICE Awards aj v jednotlivých krajinách. V Česku, napríklad, bodovala Corinthia Praha, v Rakúsku Grand Hotel Wien, v Maďarsku The Ritz – Carlton Budapest. Len u našich severných susedov je ocenený Zamek Janów Podlaski mimo hlavného mesta, dokonca celkom excentricky pri ukrajinských hraniciach. Svetové MICE jednotky pôsobia v Dubaji a Katare, ale ako naj „MICE organizátor“ vo svete sa umiestnila spoločnosť Liberty Czech Republic & Slovakia DMC.
 

Lomnica***** v Tatranskej Lomnici

m_warhol 2

Po desaťročí pôsobenia v Bellevue Grand Hoteli**** S. Smokovec ukončil túto etapu pracovnej kariéry tamojší riaditeľ Ing. Miroslav Warhol. Stal sa hotelovým manažérom hotela Lomnica***** v Tatranskej Lomnici. Hotel Bellevue momentálne riadi jeho predchodca Ing. Viktor Kosmák, ktorý túto funkciu už raz prevzal v roku 2011 po odchode Ing. Jany Gantnerovej. Neskôr sa stal poslancom mestského zastupiteľstva. 

MenJu Bratislava

menjú ba

V reštaurácii hotela Aston v Bratislave zavial nový vietor. Prenajali si ju slovenskí top šéfkuchári – Martin Korbelič a Tomáš Sika a nazvali ju MenJu. Dostala aj nový outfit v duchu trendu neformálnosti, vzdušnosti a prirodzených materiálov. Zmenili aj slovenský zvyk nechávať reštauráciu stále otvorenú a svojich hostí vítajú len počas pracovných dní do 14.30. Aj keď otvorili už koncom jesene, na horeca scénu sa uviedli najmä otváracou večerou Zimného festivalu jedla.
 

Eck Restaurant Devín

eck restaurant devín h-i

Zážitkovú gastronómiu hlavného mesta plánuje posunúť vpred nový Eck Restaurant v Devíne. Majiteľ Patrik Tkáč do kuchyne povolal Daniela Tillingera, ktorý sa tak na Slovensko vrátil po rokoch pôsobenia v Belgicku, Veľkej Británii a Rakúsku. Reštaurácia s kapacitou 34 hostí a salónikom pre ďalších desať, funguje len večer a rezervačným spôsobom. V podzemí našla svoje miesto vínna pivnica, pre začiatok s ôsmimi tisíckami vín. Mimochodom, názov reštaurácie má korene v prastarom názve tamojšieho miesta – Gold Eck, teda zlatý roh.

Poprad*** v Poprade

hotel poprad pp

Jeden z tradičných a „nostalgických“ hotelov v meste pod Tatrami zatvoril v októbri svoje brány. A tak 144 lôžok a prísteliek ostáva stále prázdnych. Rovnako ako konferenčná miestnosť, salón, tri menšie salóniky a príjemná reštaurácia pre 100 ľudí. Na penzión pre starších sa má premeniť aj hotel Gerlach, smutne známy mafiánskou likvidáciou policajta v 90-tych rokoch.

Grandhotel**** Starý Smokovec

grandhotel ss ext zima

K doterajším apartmánom, „venovaným“ známym osobnostiam, pribudli nedávno apartmány detského spisovateľa Daniela Heviera a českého herca Miroslava Donutila. Hotel začal túto tradíciu na jeseň 2018, kedy pokrstil izby kráľa komédie Vlastu Buriana, českej športovej legendy Emila Zátopka a slovenskej uznávanej herečky Milky Vášáryovej (ktorá si o tamojšie dvere buchla pomyselné šampanské osobne). Neskôr hotel pripravil aj apartmán českej slávice Lucie Bílej.

♣ OOCR Region Liptov

liptov bača

Oslavuje 10 rokov po tom, čo nadviazala na predošlý Klaster Liptov. Za ten čas získala štátnu dotáciu 10,2 mil. € a samosprávy vybrali na dani z ubytovania 11 mil. €. Rok 2019 prekonal rekord – 2 milióny prenocovaní. Podpisuje sa pod to bezplatná preprava skibusmi, značka Liptovské droby s pečiatkou ochrany EU, projekt Nepoznaný Liptov či podujatie ZA7HORAMI, náučné chodníky, infraštruktúra pre cyklistov - 60 kusov cyklomobiliáru i 30 elektronabíjacích staníc. Aj vďaka nim sa Liptov stal celoročne príťažlivou destináciou s potenciálom opäť po pandémii „číselne rásť“.
 

rezort Salamandra HHT

m_majtánová

Znalec vie dešifrovať, že sídlo (aj rovnomenného hotela) je Horný Hodrušský tajch. Stal sa služobným domovom Michaely Majtánovej, ktorá na Horehronie prišla z hotela Devín. "Mojim cieľom a zároveň výzvou v najbližšom období je stabilizovať hotelový personál a poskytnúť našim zamestnancom čo najlepšie zázemie pre ich fungovanie. Len spokojní zamestnanci totiž dokážu hosťom prinášať kvalitné služby a zážitky na najvyššej úrovni," hovorí o filozofii najbližšieho obdobia .
 

Choice Hotels a Radisson Hotels

choice hotels logo

Tesne pred polovicou júna sa americká sieť so 600 000 posteľami v 41 krajinách, založená v roku 1939, rozhodla kúpiť americkú časť spoločnosti Radisson Hotels. Tá je dokonca o 30 rokov staršia a zrodila sa v Minneapolise. Prevod dosiahne výšku 675 mil USD. Na Slovensku je kupec zastúpený značkou Clarion a Mamaison, do odkúpenej siete patrí hotel Radisson Blu Carlton a Park Inn by Radisson Danube – všetky v Bratislave. Tých sa však zmeny netýkajú.
 

♣ Wellness hotel Borovica**** Štrbské Pleso

čašník olex pecerytsia

Víťazstvo v 1. ročníku Taste of Tatry cup – Prosecco race, teda v behu čašníkov s proseccom na tácke, putovali do wellness hotela Borovica čašníkovi Olexandrovi Pecerytsiovi z Ukrajiny. Na Slovensku žije už päť rokov a vyštudoval tu tatranskú hotelovú akadémiu. Prvú cenu – 3-dňový pobyt v oblasti Prosecco – mu pomohla v konkurencii 29 kolegov z rôznych reštaurácií a hotelov získať nielen „rýchlosť nôh“ na 1,3–kilometrovej trati s povinnými gastropointmi, ale najmä šikovnosť a stratégia.

♣ DoubleTree by Hilton Bratislava****

p_ďurčeková 3 

Od 1. júna sa stala generálnou riaditeľkou hotela Petra Ďurčeková. Prichádza z hotela Pod lipou v Modre-Harmónii. „Chcem pokračovať v dobre nastavenom statuse mestského biznis hotela. Na niektoré služby sa pozriem z nadhľadu a budem hľadať tvorivé vylepšenia.“ Počas covidu sa tak stala v poradí už treťou najvyššou manažérkou tohto bratislavského hotela a jeho reštaurácie Toscana.

♣ Kaštieľ Turčianska Štiavnička

kaštieľ turč štiavnička apart

Spustnutý Révayovský kaštieľ zo 16. storočia sa pod taktovkou nového majiteľa - stavebnej spoločnosti Ismont mení na hotelový rezort. Zároveň pri kaštieli vyrastú budovy s apartmánmi, ktoré si záujemcovia môžu natrvalo kúpiť. Vyhovieť pamiatkarom znamená 9-miliónovú investíciu, v nej je zahrnuté okrem obnovy kaštieľa aj vybudovanie oranžerie, udržiavanie jaskýň či starostlivosť o tisícku stromov zámockého parku.


čím žila horeca scéna v upynulých rokoch
 

2013 – 2024 © Hotelovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok