Horúca linka

Ako zaplniť hotel?

Podľa Eurstatu sa Slovensko nie a nie vyšvihnúť z najnižších priečok rebríčka hotelovej obsadenosti. Už niekoľko rokov nie je vyššia než 30 percent. aj keď sa pod priemernými celoslovenskými údajmi „stratia“ aj úspechy v jednotlivých zariadeniach. Skrátka, niektorí sú na tom výborne, niektoré priemerne a niektorí zle. Všetci by však prijali čísla navyše... Recepty na zvýšenie vyťaženosti ubytovacích kapacít sa v rôznych regiónoch a rôznych typoch hotelov znejú rôzne.

Podľa štatistiky zo ZlavaDna by však vraj medzi nimi nemalo chýbať práve využívanie zľavových portálov. „V minulom roku sme slovenským hotelom pomohli predať 110 000 zlavadnapoukazov na ubytovanie za takmer 8 miliónov eur. Pomohli sme nielen s obsadením izieb, ale aj s podporou ďalších aktivít cestovného ruchu v regióne – prostredníctvom 83 000 predaných kupónov do wellness, 9800 vstupov do aquaparku, či predaja 7500 skipasov,“ listuje štatistikou konateľ ZlavaDna.sk Zdenko Hoschek. „Predtým si Slováci zvykli dopriať dve dovolenky za rok – jednu v lete a jednu v zime. Vďaka zľavovým portálom sa postupne ľudia naučili chodiť na neplánované, víkendové wellness pobyty v hodnote cca 100 – 130 € pre oboch. K dnešnému dňu máme na stránke aktívnych cca 300 ponúk v kategórii cestovanie, čo hovorí o narastajúcom záujme nielen návštevníkov portálu, ale aj hotelov.“

Niektorí hotelieri sa boja možnej straty hostí, ktorí k nim chodievajú za plnú cenu.. Iní to naopak považujú za spôsob propagácie a získania nových zákazníkov. V posledných dvoch rokoch zaznamenal ale najväčší zľavový portál ZlavaDna.sk výrazný nárast predaja ponúk z oblasti hotelových služieb. V medziročnom porovnaní ide až o 70%. V minulom roku predali, napríklad, 4 268 poukazov v Clubhoteli Nezábudka*** v Tatranskej Štrbe, ktoré zariadeniu priniesli takmer 281 108 €. „Veľmi obľúbenou pravidelnou zľavou sa stalo aj ubytovanie v Grandhoteli**** Starý Smokovec, kde sme ubytovali 2 416 hostí. Celkový príjem pre hotel bol v tomto prípade 471 917 €,“ Zdeno Hoschek.ilustruje na tomto príklade, že zľavové portály využívajú (alebo nevyužívajú) hotely rôznych kategórií, od najlacnejších až po najdrahšie.

Čo na to hotelieri

„Veľmi som váhala, či budeme spolupracovať so zľavovými portálmi. Túto ponuku som prijala prvý raz asi pred dvoma rokmi, skúšobne pri príležitosti jednej akcie. Musím povedať, že sa nám táto spolupráca osvedčila,“ vracia sa do minulosti riaditeľka hotela Amália **** v Novej Lesnej Ing. Katarína Cehuľová. Pozitíva a negatíva tejto formy spolupráce zhrnula takto:

pozitíva

- pobyty cez zľavové portály sú pre nás riešením v termínoch, ktoré sami nedokážeme obsadiť. Počas víkendov, napríklad, k nám chodia predovšetkým naši hostia a len ak máme voľné kapacity, obsadíme ich hosťami s kupónom zo zľavového portálu

- ak už hosť má zakúpený kupón, tak ho nasmerujeme na jeho využitie v termíne, ktorý vyhovuje nám. Skúsenosť ukazujeí, že hosť radšej takto využije kupón, ako by mal absolvovať celú procedúru jeho vrátenia

- provízie sú nižšie ako pri cestovnej agentúre, záleží však na dohode

- množstvo hostí sa o nás dozvie bez toho, aby sme vynaložili čo len cent na reklamu, reklamu v takom dosahu, ako majú zľavové portály, by sme si nemohli dovoliť

- ak je správne nastavená cena pobytu, druh poskytnutých služieb, výška provízie, termín využitia kupónov a samozrejme naša šikovnosť pri obsadzovaní jednotlivých termínov, tak je táto forma spolupráce veľmi zaujímavá

- väčšia časť ceny za pobyty je zaplatená vopred

negatíva:

- nízke ceny pobytov konkurenčných hotelov v našej lokalite spôsobujú to, že zľavové portály tlačia na znižovanie cien aj u nás. Je dôležité presadiť cenu, ktorá je pre hotel zaujímavá.

- exkluzivita, teda obmedzenie predaja pobytov naraz na viacerých zľavových portáloch

 

S prevádzkou hotela začali v Dolnej Strehovej medzi Lučencom a Veľkým Krtíšom v lete roku 2011 po rekonštrukcii termálneho kúpaliska s 60-ročnou históriou. Kúpalisko otvorili v júni a hotel o mesiac neskôr. „Keďže otvoreniu nepredchádzala žiadna kampaň, očakávali sme po skončení sezóny jesenné trápenie sa s napĺňaním hotela,“ riaditeľ Aquatermal*** Dolná Strehová Ing. Ivan Matina spomína, ako im predaj pobytov cez zľavový portál pomohol: „Cena pobytu s polpenziou a vstupmi do wellness & spa sveta bola vtedy 89 €. Podarilo sa nám celú, vtedy pre nás „mimosezónu“, naplniť na 75 %. Predali sme takmer 1800 pobytov s platnosťou do konca mája 2012. To nám vytvorilo veľké portfólio zákazníkov a sezóna sa zaplnila „sama“ na 85 %. Odvtedy už prešli viac než dva roky a spomínaný portál sa stal našim veľmi dobrým obchodným partnerom.“ Dnes predávajú približne tretinu kapacít mimo hlavnej letnej sezóny cez zľavomat za cenu 129 € počas pracovného týždňa a 149 € cez víkend. Sviatky cez portál neponúkajú, alebo vo vyššej cene. „Je to naša najlepšia „cestovná kancelária“. Keďže sme hotel uprostred ničoho a naši hostia veľmi nemajú kam ísť sa najesť alebo zabaviť mimo náš hotel, spotrebujú tu aj dosť peňazí mimo kupónu.. Je to len o komunikácii s obchodným partnerom, predovšetkým o nastavení správnej ponuky v správnom čase a za správnych podmienok“.

Zľavové portály majú špecifickú klientelu a táto klientela nedisponuje veľkou kúpnou silou. Jednoducho, hostia zo zľavových portálov vyčerpajú predovšetkým objednané služby a neutrácajú za doplnkové a stravovacie služby. Také sú skúsenosti riaditeľa trenčianskeho hotela Grand*** Petra Ilavského.. „Často sa čudujem, ako môžu hotely pracovať s tak nízkou cenou, niekedy naozaj na hrane nákladov ubytovacieho zariadenia na izbu alebo lôžko. Každý hotelier má rád plný hotel, toto však nie je cesta k úspešnému chodu hotelov a reštaurácii. Potom sa človek dozvedá, že práve v týchto zariadeniach zamestnancom meškajú mzdy aj niekoľko mesiacov. Samozrejme, táto forma predaja kazí predaj konkurenčným hotelom. Avšak pevne verím, že rozhodujúcim faktorom pre klientov je kvalita služieb a tú práve vďaka nízkym cenám cez zľavové portály nevedia hosťom poskytnúť. Solventný hosť si rád za kvalitné služby zaplatí a ako vždy spomínam, všetko je len o ľuďoch a prístupe k zákazníkom. Čašník bez výplaty sa usmieva na hosťa vždy troška inak...“.

V hoteli Tatranec*** Tatranská Lomnica využívajú zľavové portály - podľa riaditeľa Dr. Zdenka Kožucha – iba príležitostne. Predovšetkým na doplnenie obsadenosti v termínoch, keď nemajú naplnenú kapacitu hotela. „S prácou cez portál máme dobré skúsenosti, nakoľko pracujeme iba s overenými portálmi a podmienky si určujeme tak, aby nám vyhovovali. Ničoho sa netreba vystrihať. Jasne stanovené podmienky nech podloží zmluva s následnou presnou agendou. Však si len otvorme booking.com a pozrime sa, aké hotely od Prahy až po Benátky, 3*, ale aj 5*... dávajú zľavy až 70 %; teda presne tak ako portály...“

Opačný názor majú v Kúpeľoch Nový Smokovec. „Naša spoločnosť so zľavovými portálmi v súčasnosti nespolupracuje. Urobili sme to v minulosti, ale len na vykrytie niektorých termínov v mimosezóne. V hlavnej sezóne je to zo strany ubytovateľov hazard a nedobrá konkurencia,“ tvrdí riaditeľ Ing Jozef Vilím.

Podobne to vidí aj obchodná a marketingová ruaduteľka spoločnosti Sorea Ing, Beáta Töröková: „Nikdy sme neuplatňovali a ani v súčasnosti neuplatňujeme zľavy pobytov cez zľavové portály. Viac než štyri pätiny našej klientely sú individuálni návštevníci, ktorí k nám prichádzajú na základe reklamy a najmä pozitívnej skúsenosti – odporúčaní rodiny a známych. Podstatná časť sú stáli a verní klienti. Jediný hotel, ktorý sme do vlaňajška zverejňovali na zľavových portáloch, je Hotel SOREA ĽUBOVŇA na Spiši v Ľubovnianskych kúpeľoch s celkovou kapacitou 566 pevných lôžok a vyše 200 prístelkami.“ Je pochopiteľné, že pri takejto lôžkovej kapacite sa hotel neobsadí na sto percent počas celého roka. Po zlej skúsenosti s jedným z najpopulárnejších zľavových portálov, ktorý ukončil svoju činnosť, SOREA tieto služby prestala využívať.

shp ©

späť

Editoriál

Milí hotelieri a manažéri reštaurácii,

sonamožno vlastne ani netušíte, ako ste sa zrazu ocitli na stránke e-nšpirácií pre hotelový a reštauračný biznis. Skrátka, „vyššia moc“ to tak zariadila. Možno sa už nemohla pozerať na to, ako sa pomaly ale isto zamotávate do siete tzv. prevádzkovej slepoty. Ako denne riešite tisíc stále rovnakých problémov a ďalších tisíc, ktoré sa vynorili celkom nečakane a znenazdajky.

Pritom vám nemôžu neuniknúť novinky, ktoré sa v tomto biznise objavili – v prilákaní hosťa, v trendoch, smerovaní a úspechoch konkurencie. Veľmi dobre vás poznám. Však s mnohými som sa ako mediálna manažérka Zväzu hotelov a reštaurácií SR i ako novinárka, zaoberajúca sa dlhé roky hotelierstvom, cestovným ruchom a gastronómiou, stretávala. Osobne, telefonicky i mailami pod vlastnou „hlavičkou“.

Aj medzi hoteliermi – tak ako v každej inej brandži – sa nájdu ľudia, ktorí už „všetko vedia“, alebo lepšie povedané, nič už nepotrebujú vedieť. Ja ale za tie roky viem, že ich hviezdne pocity nemôžu byť viac vzdialené pravde... A že ich kariéra to napokon dokazuje.

Omnoho viac je ale tých, čo sa potešia každej novej informácii, čo chcú byť stále „na pulze dňa“ čo každý nový podnet dokážu premeniť na tvorivú inšpiráciu. Teda v prípade tejto stránky na e-nšpiráciu.

V mene hosťa ďakujem, že existujú a krôčulinkom ku krôčulinku posúvajú Slovensko na mape destinácií, ktoré sa oplatí navštíviť a ktorým sa svetové trendy hotelierstva a gastronómie nevyhýbajú.

Vaša

Soňa Hudecová-Podhorná

 

Informatórium

Double Tree by Hilton**** Bratislava

r_beneš

Po 9 rokoch dostali dvere ku gr hotela inú tabuľku. Už pred časom odtiaľ odišla Rozwitha Bieber, v septembri na túto pozíciu nastúpil Radim Beneš. Kvôli nej sa presťahoval do rodnej Bratislavy späť z Moravy, kde pracoval na rovnakej pozícii v Quality Hotel Brno Exhibition Centre siete CPI Hotels.
 

Sekcia cestovného ruchu MDV SR

r_dula 3

Od 13. augusta tohto roka odišiel doterajší generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu na MDV SR Radúz Dula, PhD. na „materskú dovolenku“. Zastupovaním je momentálne poverená Jana Gasperová, Mgr. PhD., vedúca kancelárie štátnej tajomníčky.

 

Baske Villa Trenčianske Teplice

baske villa trt

Jeden z top penziónov na Slovensku chytil po rekonštrukcii nový dych. Tentoraz sa o to viac postaral Juraj Podmanický, syn Slavomíra Podmanického, ktorý penzión kúpil pred 18 rokmi ešte pod pôvodným názvom Venezia. Začiatkom 20. storočia ho dal postaviť gróf Oliver Seldern. O špičkovú gastronómiu sa stará Marek Daniel, známy z bratislavského hotela Albrecht***** .

♣ Mercure Bratislava Centrum****

š_gálik - mercure š

Sieť Accor Hotels „prevelila“ generálneho riaditeľa Ladislava Olcsváryho do Prahy. Na jeho miesto nastúpil doterajší „second person“ Štefan Gálik so skúsenosťami v hoteloch vo Švajčiarsku, Rakúsku a Anglicku. Kariéru začínal pred 15 rokmi v hoteli Ibis Bratislava Centrum***.

Grandhotel**** Starý Smokovec

gh ss ext

Spoločnosť TMR sa rozhodla otvoriť stálicu tatranského hotelového neba až v novembri. To ale neznamená, že tam plánujú filozofiu „ticho lieči“. Práve naopak, hotel má ožiť džavotom detí (a ich rodičov), pretože počas leta si ho ako celok vzala pod svoje animačné krídla CK Satur.

 

♣ Le Bistro Fou Nová Baňa

le bistro fou nb

Mierne zážitkovú kuchyňu prináša do žarnovického regiónu s nie veľmi oslnivou gastronómiou nový prírastok – reštaurácia Le Bistro Fou. Už názov a logo má napovedať, že sa tu hosť stretne s francúzskymi špecialitkami, napríklad, slimákmi.

 

♣ Devín**** Bratislava

devín ext 2

V súvislosti so zmenou majiteľov hotela odišiel z pozície dlhoročného generálneho riaditeľa  Ing. Tomáš Ondrčka, prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska. Výkonné vedenie prevzal Nenad Smilajkov, ktorý  riadi aj wellness hotel Zochova chata.
 

♣ Nepoznaný Liptov

liptov bača

Projekt OOCR Region Liptov predstaví verejnosti poklady, späté s prírodou a tradíciami - horské pramene a vodopády, okolité travertíny, liptovské remeslá, salaše, ale aj menej známe prírodné zákutia a túry. Začína témou salašníctva, pretože máj sa považuje za mesiac bryndze - z prvej paše oviec na zelených lúkach. Projekt predstaví hosťom regiónu pastiersku kultúru, históriu salašníctva i samotnú ovečku „valašku“. Na Želmíru 23. mája sa skanzen Pribylina stane miestom tradičného podujatia Ovčiarska nedeľa..
 

HoReCa Summit 2020

horeca summit 20 - sme

Po tom, čo Trend ukončil svoje konferenčné aktivity, prevzalo žezlo dlhoročnej tradície SME. A tak sa 21.-22.9. stretnú hotelieri a manažéri reštaurácií v Grand Hoteli Bellevue v Hornom Smokovci, aby si vypočuli nielen skúsenosti úspešných kolegov, ale aj profesionálnych koučov a inštitúcií pôsobiacich v cestovnom ruchu. Slovo bude mať aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. V prvom paneli, venovanom požiadavkám hotelierov voči vláde sa, žiaľ, nestretne štátna tajomníčka MDV SR Katarína Bruncková, riaditeľ sekcie CR Radúz Dula, riaditeľ Agentúry pre CR Václav Mika so žiadnym predstaviteľom Asociácie hotelov a reštaurácií SR, ktorá účasť odmietla.

The Cuba Libre Rum & Cigar House Žilina

cuba libre za

Po prevádzkach v Bratislave, Košiciach, Prešove a Varšave otvára spoločnosť Fusion Group piaty bar tohto konceptu.. A tak sa už aj na severe Slovenska môžu hostia stať členom rumového klubu - prenajať si vitrínu pre vlastnú fľašu rumu, zúčastňovať sa na rumových workshopoch či riadených degustáciách najmä pod vedením ambassadora konceptu Roberta Resmera.

Dvor Lehôtka

dvor lehôtka ext

Gastronomicky zanedbaný región stredného Pohronia sa podujala podvihnúť nová reštaurácia „na zelenej lúke“ medzi Žarnovicou a Žiarom nad Hronom. Jej ambíciou je nielen stať sa zastávkou na zasýtenie, ale vyhľadávaným cieľom. Nielen vďaka nabíjacím staniciam pre elektromobily, jazierku či hojdacím laviciam v záhrade, ale najmä samotnej gastronómii. Šéfkuchárovi Marekovi Čákovskému v tom pomáhajú a hosťujú majstri zvučného mena – Gabo Kocák, Vojto Artz...

Holiday Inn*** Bratislava

holiday inn ba

Stálica konferenčnej scény v hlavnom meste stojí pred rozhodnutím prebudovať hotel na byty. Aj v tejto súvislosti sa tamojší riaditeľ Ing. Róbert Ďurica presunul do iného hotela spoločnosti Slovkarpatia – hotela Bratislava****. Nahradil tak doterajšiu riaditeľku, ktorá sa bude venovať materským povinnostiam.

Regal Burgers Grill Kalná nad Hronom

riders burgers int

Z food-trucku a okienka na výdaj jedál vyrástla veľkorysá reštaurácia v peknom retro štýle a s výrečnou motorkou na priečelí. Hostia si tu pochutnajú na povestných burgeroch v čerstvých žemliach od miestneho majstra pekára, ale aj na iných jedlách. Predovšetkým z čerstvých a lokálnych surovín, na ktorých kvalitu sa podľa majiteľa Petra Kecskesa môžu naozaj spoľahnúť.

Letná sezóna Vysokých Tatier

vysoké tatry leto 

Jazdou historických električiek Kométa a Trojča z Popradu až na Štrbské pleso otvorili Vysoké Tatry tohtoročnú „neľahkú“ letnú turistickú sezónu. Pre veľhory má význam o to viac, že vinou koronavírusu prišli o ekonomicky dôležitý záver lyžovačiek i celú jarnú turistiku. Štátna tajomníčka MDVSR Katarína Bruncková pri tej príležitosti povedala, že toto leto je rozhodujúce pre prežitie prevádzkovateľov hotelov a ďalších služieb turizmu.

Grand hotel River Park***** Bratislava

river park

Hotel z luxusnej vetvy siete Marriott stále neotvoril (a možno ani neotvorí) svoje brány. Na rozdiel od svojho brata - Sheraton Bratislava Hotel*****. S jeho prvými hosťami sa počíta od septembra.

Starý majer Vrátna

starý majer ext 5

V novom šate, s novým nájomcom a novým šéfkuchárom sa túto sezónu predstaví reštaurácia v Malej Fatre. „Relax v krásnom prostredí, zábavky pre deti, minizoo a jedlo, pri ktorom sme vsadili najmä na sedliacku príprava jedál na grile,“ podľa Petra Lacku a šéfkuchára Petra Semivana vôňa mäsa pečeného v celku – krkovičiek, husí, kačíc, mladých prasiatok... je najvýstižnejším jedálnym lístkom.

Hotel Malvázia**** Prievaly

malvázia prievaly

Hotel s vnútorným i vonkajším bazénom, veľkorysým parkom a vlastnými hriadkami zeleniny a byliniek zatvoril svoje brány. Spoločnosť BTT s.r.o. ku koncu mája ukončila svoju prevádzkovateľskú činnosť a vracia zálohy za rezervované pobyty či objednané akcie.

Sekcia cestovného ruchu

r_dula

Novým generálnym riaditeľom Sekcie cestovného ruchu na Ministerstve dopravy a výstavby SR sa stal Mgr. Radúz Dula. Je dlhoročným členom Prezídia Asociácie hotelov a reštaurácii Slovenska, v mene ktorej pôsobil aj v Republikovej únii zamestnávateľov. Do konca apríla viedol v riaditeľskej pozícii hotel Šimák Zámok Pezinok.

 U čierneho psa Komárno

čiermy pes ext

Dvadsaťročná reštaurácia, ktorú v mestečku na Dunaji poznajú nielen domáckym rukopisom jedál, ale aj živými hudobnými vystúpeniami, nenechala svojich hostí hladných. Pokračuje v príprave jedál, pričom sa zamerala najmä na kolienka, rebierka, krídelká, stehná... „Pripravujeme ich v peci, takže majú celkom inú chuť a vôňu než keď sú tieto suroviny upravované doma,“ majiteľ Pavol Hanzlík sa teší, že aspoň takýmto spôsobom naďalej udržujú kontakt so svojim hosťom.

Škola varenia Sv. Jur

Už 11 rokov sa profesionáli varešky stretávajú na gastro-kurzoch v réžii Gurmán klubu, takže certifikátom sa môžu popýšiť stovky šéfkuchárov. „Za priazeň a podporu sa im teraz v ťažkých časoch chceme odvďačiť bezplatnými videami od našich školiteľov na našom FB alebo YouTube, vysielanými v pondelok, stredu a piatok o 18.00,“ riaditeľ Gk Rado Nackin má na mysli pekné chutné recepty Michala Škoreca, Tomáša Zapletala, Michala Konráda, Dana Karasa.

Mlyn u Anastázie Pohranice

mlyn u anastázie

V rodinnej reštaurácii nad rybníkom, špecializujúcej sa na svadby a oslavy, sa usilujú vyjsť v ústrety všetkým nevestám. Ako vraví majiteľka Anastázia Smrštíková, žiadna hostina zatiaľ zrušená nebola, len preložená na neskôr. Všetky termíny z marca až začiatku mája prekladáme tak, že svadbiť sa napokon bude aj počas ďalších dní v týždni. Teda nielen v piatky a soboty.“ Zatiaľ maľujú, natierajú, perú, prerábajú, čistia.

Hotel Regia*** Bojnice

regia bojnice

Stálica ubytovacej scény kúpeľného mestečka so 62 izbami a apartmánmi zamyká svoje brány. Prevádzkujúca spoločnosť vypovedala zmluvu s prenajímateľom budovy a prepustila zamestnancov. „Príspevok od štátu nám nepomôže, keď nevieme zaplatiť odvody, energie ani nájomné. Nepodarilo sa nám dosiahnuť jeho odpustenie, ba ani zníženie,“ vysvetlil tento krok riaditeľ Jozef Žigo.

Hotel Zochova chata**** Modra-Harmónia

zochova chata - ext 2 

Hostí chcú privítať v krajšom hoteli, a tak sa rozhodli využiť čas a naplánovať si sanitárne dni. Podľa výkonného riaditeľa Nenada Smilajkova sa v hoteli intenzívne upratuje, opravuje, skrášľuje. Vzhľadom na umiestnenie hotela rozvoz jedla neriešia: „Príspevok od štátu nám tiež pomôže, aby sme zamestnancov nemuseli prepúšťať.“

Hotel*** Sorea SNP

sorea snp dd ext

Pri hoteli v Demänovskej Doline vyrástol wellness Euphoria s bazénmi a vodnými atrakciami pre dospelých i deti, s parnou aromasaunou, infrasaunou carbo a dvoma suchými saunami , Kneippovým šliapacím kúpeľom, hydromasážnou vaňou, rôznymi druhmi masáží a ďalších procedúr i s fittness centrom.

 ♣ Hotel FIS Jasná****

fis jasná ext zima 2 

Už štvrtý raz po sebe sa v celosvetovej súťaži World Ski Awards stal najlepším lyžiarskym boutique hotelom na Slovensku. Riaditeľku Luciu Švecovú teší, že sa tak ocitol „v jednom vreci“ s najlepším lyžiarskym hotelom Stein Eriksen Lodge Deer Valley v Spojených štátoch a najlepším butikovým hotelom Ki Niseko v Japonsku- Jeho atraktivitu zvyšuje aj fakt, že je najvyššie položeným hotelom v stredisku Jasná, tiež oceneným v tejto prestížnej súťaži.
 

Vienna House Easy*** Bratislava

vienna house easy ba

Po krátkom pôsobení Rumuna Georga Rosu v riaditeľskej pozícii sa na toto miesto vrátila Lucia Arbetová. Výzvu oživiť ruch v obnovenom hoteli neďaleko letiska prijala po tom, čo Vienna House Dvořák**** v Karlových Varoch kúpili iní vlastníci. Ten totiž – v rámci „vnútorných pohybov“ rakúskej siete - riadila od júna 2016.
 

♣ Liptovská hviezda

liptovská hviezda 18
Do tohto ročníka „mystery shopping“ sa zapojilo 14 reštaurácií a 5 kaviarní z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a Demänovskej Doliny. Organizácia Region Liptov pritom oslovila 67 zariadení; z nich si však menej než tretina trúfla nechať preveriť kvalitu svojich služieb. Tentoraz však nezávislá spoločnosť hodnotí prevádzky až dvakrát – v zimnej a potom v letnej sezóne.

♣ Greenfood Restaurant Senec

greenfood pekáreň 2 

Značka sa presťahovala z Ratnoviec do rodného mesta jedného z majiteľov – Tibora Samaranského (vpr.). Spolu s Martinom Maslančíkom ju však z reštauračnej gastronómie pretransformovali na pekáreň, zaoberajúcu sa najmä kváskovým chlebom. K pôvodným siedmim druhom napr. pohánkovému, špaldovému alebo chlebu z pivného sladu., postupne pribúdajú ďalšie. Klasická gastronómia má momentálne podobu cateringu a poradenstva.
 

♣ International**** Veľká Lomnica

international vl bež trate

Z podtatranského golfového hotela pri areáli Black Stork sa v tomto ročnom období stáva lyžiarsky. V tejto zimnej sezóne však upravila a udržiava spoločnosť Golf International vyše 10 km bežeckých tratí ešte skôr než zvyčajne – už od Vianoc. Hostia – rekreační bežkári na ne majú bezplatný vstup. Trate sa stanú aj dejiskom tradičných februárových bežkárskych pretekov či Balónovej fiesty.

Grand hotel Bellevue**** V.Tatry

bellevue tatry - m_warhol 

Predošlého riaditeľa Viktora Kosmáka, ktorý vo funkcii pôsobil od roku 2011 a teraz zasadne v mestskom zastupiteľstve, nahradil Miroslav Warhol. Po práci v zahraničí na pozícii F&B managera sa šesť rokov staral o „sales“ hotela Bellevue. Plánuje pokračovať v rekonštrukcii izieb, rozšírení wellness centra o detský bazén i priestor balneo.

Thuries Academy

img_6313

Juraj Hruška, Vojto Artz, Jaroslav Hladík... a ďalších 150 slovenských kuchárov sa už môže pochváliť certifikátom Thuries Academy. Škola pre profesionálov otvorila už svoj 12. ročník – v kategóriách A, B, ale už aj C je . Zamestnávatelia z radov hotelov i reštaurácií oceňujú, že sa im tak s malými nákladmi vracia nielen majster modernejšej a zdravšej gastronómie, ale aj s efektívnejším prístupom k využitiu surovín a filozofiou zero waste i vyššou produktivitou práce.


Čo sa udialo v minulých rokoch


 

2013 – 2021 © Hotelovo.sk
Grafický dizajn a redakčný systém od firmy AlejTech, spol. s r.o.
Tvorba web stránok